Hardlopen helpt bij een beginnende burnout en stress

Hardlopen helpt bij een beginnende burnout. Dat is wetenshappelijk bewezen door Juriena de Vries. Zij onderzocht het effect van 6 weken lang 3 keer per week hardlopen bij 100 mensen met burnout klachten. De hardloopgroep van 100 mensen had na 6 weken een stuk minder last van vermoeidheid dan de controlegroep van 100 mensen. Ook verbeterde de slaap en de concentratie.

Het verhaal van Nydia

Nydia van Voorthuizen kwam mede door het hardlopen uit een dal. Bekijk hieronder het verhaal van Nydia.

Valkuilen bij het hardlopen

Om met hardlopen van stressklachten af te komen is het van belang om te zorgen dat het hardlopen zelf niet een extra stressbron wordt. Onderzoekster Juriena de Vries adviseert om van het hardlopen geen wedstrijd te maken. Verder geeft Juriena aan dat het belangrijk is om rustig te beginnen.

Begeleiding bij hardlopen met stress

Een uitstekende manier om te beginnen met hardlopen met stressklachten is de website RenJeFit.com. Deze website biedt de beginnende hardloper een begeleidend trainingsschema. Het schema wordt afgestemd op de hardloper waardoor de opbouw optimaal is. RenJeFit.com is ontwikkeld door Fysiotherapeut Aalbert Mintjes en Bewegingswetenschapper Jorrit Noppen. Er maakten inmiddels meer dan 400.000 mensen gebruik van de door hen ontwikkelde trainingsschema's.

Proefschrift Exercise as Intervention to reduce burnout

Het gehele onderzoek is beschikbaar via: "Exercise as Intervention to reduce burnout".

 

Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag zonder toestemming worden gekopieerd. Copyright Hardlopen.com

Hardlopen.com is een initiatief van TargetRunning. Mail ons: contact@hardlopen.com

Privacy Policy