Nieuws hardlopen

Hardlopen in alle omstandigheden
“Wanneer het voorjaar wordt, kan ik weer gaan hardlopen”. Waarom wachten? Ook in de herfst en in de winter kun je heerlijk genieten van een fris hardlooprondje. Veel hardlopers raken een stuk minder gemotiveerd wanneer het regent, het sneller donker wordt en de temperaturen dalen.
Lees verder..


Veilig trainen met CEP Nighttech compressiekousen
Laat de donkere dagen je niet uit het veld slaan!
Ook zo'n fan van vroeg in de ochtend trainen? Of juist lekker ná een drukke dag? Het is belangrijk dat jij als hardloper kunt doorgaan met trainen, ook als de dagen korter worden en de zichtbaarheid slechter.
Lees verder..


Swimrun een van de snelst groeiende sporten in Europa. En een van de zwaarste.
De swimrun is een van de zwaarste uithoudingsvermogen sporten ter wereld. Zoals de naam al zegt, is swimrun een combinatie van zwemmen en rennen, die de hele race door met elkaar worden afgewisseld. Een loodzware tocht, waarbij je in duo’s door open wateren zwemt, over rotsen klimt en op steile bospaden rent.
Lees verder..


Sportcompressiebroek op maat gemaakt voor jou
Daar is hij dan eindelijk; dé op maat gemaakte compressiebroek van het merk CEP. Sinds deze week te bestellen bij sportcompressiekousen.nl een van de eerste bedrijven in Nederland waar je deze broek kunt bestellen! En wat ons betreft ook echt een uniek product op het gebied van maximaal effectief herstel na een training of wedstijd.
Lees verder..


Laatste startbewijzen Dam tot Damloop
Ren de Dam tot Damloop voor een kind in armoede. ChildsLife heeft nog een aantal startbewijzen 10EM. Kom op sportievelingen; jullie zijn al fit dus niets te verliezen en we hebben jullie hard nodig. http://www.childslife.nl/damloop-2016/.
Lees verder..


Aquaklimcross Sibculo
De meest unieke trailrun van Nederland richt zich volledig op de atleten! Onze hoofdsponsor Sportvoedingwebshop.com staat dit jaar garant voor een totaal nieuw verzorgingsconcept voor het gehele wedstrijdprogramma. Omdat wij in alles uniek zijn en willen blijven, vinden wij als organisatie dat de atleten van professionele sportvoeding moeten worden voorzien tijdens de GEHELE WEDSTRIJD! Dit is uniek in de duursportwedstrijd en nog nooit vertoond.
Lees verder..


Gratis blessurebegeleiding voor hardlopers
Weer aan het opbouwen bij een hardloopblessure? Heb je een hardloopblessure en wil je binnen jouw grenzen toch blijven hardlopen? Laat je dan begeleiden door FysoRunning. FysioRunning biedt professionele coaching bij (hardloop)blessures waardoor u weer zonder of met minder last kunt hardlopen.
Lees verder..


Dam tot Damloop voor psychologische zorg bij kanker
Het Helen Dowling Instituut (HDI) stelt vijftig gratis startnummers beschikbaar voor de Dam tot Damloop op zondag 18 september. In ruil hiervoor worden deelnemende hardlopers gevraagd om geld in te zamelen voor psychologische zorg aan mensen met kanker en hun naasten.
Lees verder..


Marius Kipserem wint NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem wint NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem heeft de 36e editie van de NN Marathon Rotterdam gewonnen. De Keniaan kwam in een persoonlijk record van 2:06:11 als eerste over de finish op een zonnige en uitbundige Coolsingel (9e tijd op de wereldseizoenranglijst).
Lees verder..


Abdi Nageeye wil record Greg van Hest 42ste NN CPC Loop
Abdi Nageeye wil tijdens de 42ste NN CPC Loop Den Haag een derde Nederlands record toevoegen aan zijn erelijst. De van oorsprong Somalische atleet is al de snelste op de 10 en 15 kilometer. Op zondag 6 maart gaat hij op jacht naar het record op de halve marathon van Greg van Hest.
Lees verder..


Hardlopen met muziek
Hardlopen met muziek in de vorm van een trainingsschema is populair. Na het succes van de podcasts van Evy, is er nieuwe aanbieder van aantrekkelijke mp3 bestanden. Op hardloopmuziek.com kun je voor een bedrag van 19,95 euro onbeperkt mp3 trainingsprogramma's downloaden.
Lees verder..


Tweestromenloop 2016
Zondag 29 mei 2016 vindt wederom het gezellige hardloopevenement plaats van A.V.W (Atletiek Vereniging Wijchen). Deze hardloopwedstrijd is bedoeld voor zowel de recreatieve als wedstrijdloper. In het bos- en zandheuvelgebied is weer een prachtig route uitgezet.
Lees verder..


28e DSW Bruggenloop Rotterdam winters feest onder aangename omstandigheden
De storm en de hoosbuien die een dag eerder het land teisterden zijn verdwenen wanneer de 28e DSW Bruggenloop Rotterdam van start gaat. Het is een graad of 8. Nauwelijks wind. Pas aan het eind van de middag vallen er wat regendruppels. De 11.444 lopers beleven een winters feest in kerstsfeer onder aangename omstandigheden.
Lees verder..


Geblesseerd? Zo blijf je in topconditie!

Wie vaak hardloopt weet dat een blessure of ongeluk in een klein hoekje zit. Van blaar tot verzwikte enkel: tal van lichamelijke ongemakken kunnen je schema en training in de weg staan. Je wilt uiteraard niet dat een (tijdelijke) blessure ten koste gaat van je resultaten.
Lees verder..