MateriaalNieuw

Harder lopen met minder training – het duurloopmisverstand

Na het lezen van het boek en het volgen van de trainingsmethode zoals beschreven in het boek Het Duurloopmisverstand zijn wij het er over eens: Je gaat harder lopen wanneer je minder lange duurlopen loopt.

In het dit boek beschrijft 26-voudig Nederlands kampioen hardlopen Klaas Lok hoe hij door veel blessureleed noodgedwongen veel minder lange duurlopen kon lopen. Lok ging in samenspraak met zijn toenmalige trainer Verheul trainen volgens de zogenaamde souplessemethode. Een methode waarbij ontspannen hardlopen met souplesse wordt afgewisseld met wandelen of zeer rustig hardlopen. Deze bijzondere vorm van intervaltraining bracht Klaas Lok vele successen waaronder 26 Nederlandse titels.

Klaas Lok (2e van links) in de kopgroep met Gerard Nijboer (geheel rechts).

Na zijn actieve carrière als hardloper schreef Lok de door hem gevolgde trainingsvorm op in een boek en ook andere hardlopers zijn vervolgens gaan trainen volgens de ‘Souplessemethode”. Ook ditmaal zorgde dit voor vele successen, niet alleen bij lopers op internationaal niveau maar ook bij andere hardlopers.

Bertrand Maas verbeterde zijn persoonlijke record op de 10 km. Na 10 jaar hardlopen stapte hij over naar de souplessemethode en stelde zijn oude pr van 52 minuten een stuk scherper op 44:21.

Op de website van Klaas Lok zijn ervaringen te lezen van hardlopers met de souplessemethode. Ook op de officiële website van het Duurloopmisverstand is meer te lezen over de methode.

Het boek is exclusief verkrijgbaar via Het Duurloopmisverstand.