NieuwOpmerkelijk

Hardlopen – met succes je grenzen verleggen van Paul Kamphuis

Op 7 april zal voormalig ultraloper en A.L.S.-patiënt, Paul Kamphuis, zijn nieuwe boek presenteren. ‘Hardlopen, met succes je grenzen verleggen.’ Gedwongen door de ziekte A.L.S. heeft Kamphuis zijn actieve hardloopcarrière moeten beëindigen. Tijdens wedstrijden heeft hij nooit achteromgekeken. In dit boek doet hij dat wel. Hij deelt hierin de lange en zware, maar boeiende reis naar zijn ultieme hardloopdroom.

De drie grote ultraraces van Europa

Naast zijn loopbaan, als jurist, bedrijfskundige en coach, heeft Kamphuis een indrukwekkende ultraloopcarrière opgebouwd. Daarin heeft hij onder andere de drie grote ultraraces van Europa op zijn naam gebracht. De Spartathlon, een wedstrijd over 246 km, te voltooien binnen 36 uur, is hiervan de meest beroemde. Deze ultrarace start op de Akropolis in Athene en eindigt bij het standbeeld van koning Leonidas in Sparta.
Samen met journalist-schrijver, atleet en coach, Jan Fokke Oosterhof, schreef Kamphuis in 2009 het boek ‘Hardlopen, met succes je grenzen verleggen’. In de, nu geheel herziene en aangevulde, uitgave is een vierde deel toegevoegd met reis- en wedstrijdverhalen van ná de Spartathlon. Daarin komen de andere twee grote ultrawedstrijden aan de orde, de West Highland Way Race (153 km) en de Ultra Trail du Mont Blanc (178 km).
Naast dit ‘supertrio’ volgen we Kamphuis onder andere tijdens de Highland Fling (83 km) en de Raid des Dentelles de Mont Ventoux; een 100 km-wedstrijd in barre weersomstandigheden over de bekende Kale Berg in Frankrijk. Maar behalve reisverhalen bevat dit boek ook veel informatie over training, de ‘Full Spectrum-trainingsmethode ©’, tips&trucs en de in de loop der tijd geleerde lessen. Daarmee is het een zeer waardevol boek geworden voor iedere sporter die net even sneller, verder en hoger wil dan bij zijn vorige prestatie.

Het boek Hardlopen – met succes je grenzen verleggen

Over het boek van Paul Kamphuis:

Iedereen die sport, weet het. Sporten is je grenzen verleggen: net iets sneller, verder of hoger dan de vorige keer. De winst zit hem in de training, de techniek en vooral de details. Wil je zelf ook je grenzen verleggen? De Full Spectrum Training Methode met het STER-diagram biedt samen met de tien gouden tips in dit boek een praktische en waardevolle aanpak. Dit heeft geleid tot het succes van Paul Kamphuis als hardloper: als eerste Nederlander finishen in de drie technisch en mentaal meest complexe en zwaarste ultraloopwedstrijden in Europa.
Met de vele verhalen delen de auteurs, Paul Kamphuis en Jan Fokke Oosterhof, openhartig en intiem de details van het verleggen van hun grenzen. In hun spannende reisverslag nemen ze je mee op weg naar Pauls finish in de zwaarste hardloopwedstrijd van Europa: de Spartathlon, 246 kilometer non-stop in de gloeiende Griekse hitte. Ook Pauls ervaringen in de Ultra Trail du Mont Blanc en de Schotse West Highland Way Race worden uitgebreid beschreven.
Dit is een boek vol humor, dramatiek, heroïek en een aan gekte grenzende fascinatie voor het realiseren van een ultieme hardloopdroom. Gedwongen door de ziekte ALS heeft Paul zijn actieve hardloopcarrière moeten beëindigen. Tijdens wedstrijden heeft hij nooit achterom gekeken. In dit boek doet hij dat wel. Hij deelt hierin de lange en zware, maar boeiende reis naar zijn ultieme hardloopdroom.