MateriaalNieuw

adidas Adistar: Kunst en wetenschap voor lange duurlopen

De nieuwe adidas Adistar maken jouw lange duurlopen makkelijker en halen een prestatie in jouw naar boven waarvan je dacht dat je die niet in je had.

Deze hardloopschoenen van adidas voor hem en haar zijn ontwikkeld met het doel om de hardloper zoveel mogelijk energie te besparen en blessures te voorkomen.

De schoen heeft een groene voetafdruk doordat deze onder andere gemaakt is met PRIMEBLUE, een hoogwaardig gerecycled materiaal dat gedeeltelijk is gemaakt met Parley Ocean Plastic.

Energie besparen

De nieuwe adidas Adistar hardloopschoenen zijn ontworpen om zoveel mogelijk energie te besparen om het het de hardloper op lange duurlopen zo makkelijk mogelijk te maken. De benen van de hardloper zijn te vergelijken met een slinger aan een ouderwetse klok. Eenmaal opgewonden, blijft de slinger van een klok met een minimum aan energieverlies heen en weer slingeren.

Door uitgebreide tests, is een zool ontwikkeld die energie bespaart en waardoor de benen van de hardloper met een minimum aan verlies hun voor- en achterwaartse slingerbeweging blijven maken.
Daarnaast is uitgebreid getest om de Adistar schoen comfortabel en dus blessure preventief te maken.  Er werden maar liefst 100 varianten getest die ieder 4500 kilometer werden gedragen. Dit resulteerde in een middenzool met een combinatie van twee soorten foam demping om zowel energiebesparing als een comfortabele schoen te creëren.


Continental zool en unieke eigenschappen

In samenwerking met bandenfabrikant Continental, onder meer bekend van de geroemde GP5000 band voor racefietsen, is een slijtvaste zool ontwikkeld die ook onder natte omstandigheden zeer veel grip heeft.

De nieuwe adidas hardloopschoenen hebben verder een aantal unieke eigenschappen. In het oog vallend zijn een gewatteerde kraag en tong in de bovenkant van de adidas Adistar. Dit geeft de hardloopschoen een comfortabele pasvorm en een zachte instap. De schoen is daarnaast zo ontworpen dat de voet als het ware in een kooi is omsloten waardoor de voet niet slipt in de schoen en extra steun geeft bij het landen,

Lange duurlopen

Lange duurlopen vormen een belangrijk onderdeel van de hardloopbeleving en maken deel uit van veel trainingsschema’s. Door lange duurlopen leert het lichaam om de energievoorziening in de spieren te verschuiven van de in schaarste aanwezige glucose moleculen te verschuiven naar de vrije verzuren en ketonen die een veel grotere hoeveelheid beschikbare energie vertegenwoordigen. Lange duurlopen zijn heerlijk wanneer je een vlak tempo kunt handhaven of zelfs iets kunt versnellen naar het einde van de training. Aan de andere kant kunnen lange duurlopen ook eindigen in een mindere loopbeleving als de benzinetank voor het einde van de training lee raakt. Met de nieuwe adidas Adistar hardloopschoenen bespaar je energie en worden duurlopen een gegarandeerde succes beleving.