Materiaal

Wat is de beste uitrusting voor serieuze hardlopers? 

Kijk voor je complete hardloopuitrusting op CAMPZ

Ben je een serieuze hardloper en op zoek naar een nieuwe uitrusting, kijk dan voor je complete hardloopuitrusting op CAMPZ. Je bestelt eenvoudig op internet alle spullen die je nodig hebt en kunt de artikelen, als ze niet bevallen of niet passen, binnen 30 dagen retoursturen. De garantieperiode op de aangekochte producten bedraagt 24 maanden en gaat in bij de overhandiging van de goederen. Op de website vind je alle benodigdheden voor hardlopen en joggen, van onderkleding tot de beste schoenen voor lopen op verharde wegen of door bossen en bergen. Ook voor drinksystemen en hardlooprugzakken kun je hier terecht.

Hardloopschoenen

Hardloopschoenen zijn, van alle benodigdheden bij hardlopen, het belangrijkste. Als je gaat hardlopen zijn hardloopschoenen de meest essentiële aankoop. Goede hardloopschoenen verkleinen de kans op blessures. Er zijn heel veel goede hardloopschoenen verkrijgbaar. Je kunt deze dan ook het beste gaan uitzoeken in de winkel en daarbij advies vragen aan het gespecialiseerde personeel. Een goede hardloopschoen zorgt voor een goed comfort én voor betere prestaties. 

Long Tights en Half Tights en Shorts

In de winter kun je het beste kiezen voor long tights. Deze zitten comfortabel, zijn licht van gewicht én voeren vocht af. Wanneer het echt koud is, kun je een panty gemaakt van Gore Windstopper materiaal dragen. Deze panty’s zijn comfortabel en warm. En bieden extra bescherming op zeer blootgestelde plaatsen. Dit zorgt voor een minimum aan meer gewicht, maar het geeft wel de beste bescherming voor winderige dagen of tijdens de koude ochtenduren. In de zomer kun je kiezen voor half tights of shorts. Moet je een sleutel meenemen als je gaat joggen of hardlopen, kies dan voor shorts, long- of half tights met een klein zakje, liefst voorzien van een ritssluiting. Zo verlies je je sleutel niet! 

Hardloopshirts in verschillende modellen

Het is onverstandig om te gaan joggen of hardlopen in een katoenen shirt. Katoenen shirts absorberen namelijk zweet, maar ook regen en dit wordt niet afgevoerd. Je shirt blijft klam en wordt door de wind koud. Shirts die zijn gemaakt om te joggen of om hard te lopen, zijn gemaakt van een stof die zweet afvoert en hebben een betere luchtcirculatie. Bij verschillende shirts kun je, dankzij het in het weefsel geïntegreerde Coolvent systeem, ook doorlopen op hete dagen. Het overtollige zweet wordt probleemloos afgevoerd terwijl een 4-wegs ventilatie technologie zorgt voor een optimale luchtstroom.

Hardloopjack

Je hebt genoeg aan een hardloopshirt in de zomer. In de winter, het voor- en het najaar heb je wel iets meer nodig dan alleen een shirt. In het voor- en najaar kun je je lichaam beschermen tegen wind en kou met een waterbestendige bodywarmer. In de winter geeft een waterbestendig hardloopjack je lichaam bescherming tegen de kou en de wind. Gore-tex is een geperfectioneerde stof die zorgt voor aanhoudende bescherming en draagcomfort en daardoor een goede bescherming tegen kou en wind geeft. Het Gore-tex membraan garandeert een hoog ademend vermogen. Zo wordt je lichaam tijdens inspanning droog gehouden én gekoeld. Wanneer je rust, biedt het Gore-tex materiaal warmte en comfort.