NieuwTrainen

Easy Interval Method – Duurloopmisverstand nu in het Engels!

Het boek Het Duurloopmisverstand van Klaas Lok is inmiddels aan de 7e druk toe en behoort daarmee tot één van de meest succesvolle Nederlandstalige hardloopboeken ooit. De trainingsmethode die Klaas Lok, zelf 24-voudig Nederlands kampioen hardlopen, daarin beschrijft, heeft zich inmiddels ook over de landsgrenzen zeer populair gemaakt. Dit jaar verschijnt dan ook de 1e druk van de Engelstalige versie van Het Duurloopmisverstand, genaamd “Easy Interval Method”.

De trainingsmethode die door Klaas Lok wordt beschreven met voorbeelden uit de praktijk en zijn eigen zeer succesvolle hardlooploopbaan, staat ook wel bekend als de souplessemethode. In grote lijnen komt het erop neer dat door het schrappen van een (groot) deel van de lange duurlopen en deze te vervangen door “souplesse trainingen”, de loper sneller zal gaan lopen, minder last heeft van blessures, minder tijd kwijt is aan lange duurlopen en daardoor meer plezier heeft in het hardlopen.

Op de website van Klaas Lok en de website van het boek, staan vele voorbeelden van hardlopers die (veel) sneller zijn gaan lopen. De methode van Klaas Lok heeft zich inmiddels meer dan bewezen door de vele persoonlijke records en zelfs Nationale en Wereldrecords.

Zowel Het Duurloopmisverstand als de Easy Interval Method kunnen besteld worden op Duurloopmisverstand.nl: