Trainen

Racefietsen als training met MKS Sylvan pedalen

Racefietsen met MKS Sylvan pedalen is een goede aanvulling op je hardlooptrainingen. Hardlopen is veel belastender voor spieren, pezen en gewrichten dan fietsen. Met racefietsen kun je bovendien ook op een zeer lage intensiteit trainen.

Wanneer je meer wilt gaan trainen om fitter te worden en je merkt dat je last krijgt van allerlei lichte of meer aanwezige “pijntjes” dan is dat een teken dat je aan de grenzen zit van je belastbaarheid. Met fietsen is het dan mogelijk om toch nog meer trainingsuren te maken. Een tochtje op je racefiets is veel minder zwaar voor je lichaam dan een hardloopsessie.

Hardlopen op je laagst tempo  is vooral voor de minder snelle hardlopers al behoorlijk zwaar. Wil je minder intensief gaan hardlopen dan is dat niet mogelijk zonder te gaan wandelen. Op de racefiets kun je met vrijwel iedere intensiteit trainen omdat je je snelheid heel goed kan regelen. Alleen met enorme wind tegen of een steile berg oprijden is dat natuurlijk niet mogelijk.

Met een racefiets is je bereik veel groter dan met hardlopen. Je ziet wat meer van je omgeving dan tijdens je hardlooptrainingen.

Racefietsen in Dordrecht

Ben je op zoek naar een racefiets in Dordrecht? Een goed adres voor eerlijk advies is Legeri Racefietsen in Dordrecht, Je kunt er onder meer terecht voor racefietsen van Zanatta en Kuota.

MKS Sylvan pedalen

Laat je als hardloper goed informeren over de juiste zitpositie op de fiets. Zeker wanneer je last hebt van blessures zoals knie of achillespees. Een verkeerde houding kunnen deze klachten verergeren. Met MKS Sylvan pedalen kun je de voet vrij bewegen zodat de knie minder belast wordt.