Gezondheid en Prestatie

Sneller en makkelijker hardlopen met Pre-workout

Pre workout is een voedingssupplement dat, zoals de naam al zegt, ingenomen wordt voorafgaand aan de training en de hardloopprestaties een flinke boost kunnen geven. Wanneer je een slow-starter bent en tijd nodig hebt om op gang te komen, dan kan een Pre-workout je sneller op stoom brengen door je lichaam voorafgaand aan de training te activeren. Daarnaast kan een Pre-workout je ook over dode punten in een training heen helpen, zoals een bij een lange duurloop of intervaltraining. Ook beginners die vaak met een “minuten schema” trainen kunnen baat hebben bij een Pre-workout. Door de extra koolhydraten en de bestanddelen die het lichaam activeren, wordt beginnen met hardlopen zo een stuk makkelijker.

Werking

Een Pre-workout is samengesteld uit meerdere ingrediënten. Een pre-workout kan bijvoorbeeld extra energie bevatten in de vorm van koolhydraten en activeren stoffen zoals cafeïne. De samenstelling is afgestemd op de behoefte van de sporter.

Gebruik

De Pre workout wordt circa 30 minuten voor de training ingenomen. Om de werking te verhogen wordt aanbevolen om gelijktijdig eiwitten zoals Whey protein in te nemen.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.