MateriaalNieuw

Vier merken voor hardloopschoenen uitgelicht

Nike

Oorverdovend stil en een natuurlijk comfort. De hardloopschoenen van Nike gaan al jarenlang met die waarden over de straat, het strand of het bos. Nike hecht bijzonder veel belang aan details die het gemak voor de hardloper vergroten: de pasvorm, de demping en het responsieve vermogen. Nike hardloopschoenen zijn steevast verpakt in bijzonder aantrekkelijke ontwerpen, waarop de kenmerkende swoosh vaak trots staat afgebeeld.

De Pegasus, de Vapormax, de Zoom Fly of de Epic React: schoenen die de kracht en de souplesse van de loper meer dan optimaal vertalen naar voorwaartse snelheid. Ze zijn gestroomlijnd, hebben een mesh bovenwerk met ademend vermogen en hebben een tussenzool die de afwikkeling van de voet verbeterd. Just do it, just run.

Asics

Asics maakt hardloopschoenen waarbij stabiliteit en comfort het hoogst in het vaandel staan. De ondersteuning voor de voeten en de gewrichten is ongeëvenaard door de stevige constructies en de geavanceerde zolen. Met behulp van de gepatenteerde FlyteFoam-techniek is het merk bovendien in staat om hardlopers meer efficiënte te leveren. Bij iedere pas.

Ook de Gel-demping is karakteristiek voor de runners van Asics. Het vermindert schokken tijdens het lopen en deze techniek zit in zowel de voor- als de achterkant van de schoenen verwerkt. De landing is raak, evenals de snel daaropvolgende afzet. Met de Gel-Kayano, de Gel-Nimbus, de FuzeX en de GT-2000 heeft Asics schoenen in huis voor de beste prestaties.

Verder hebben de schoenen duurzaam rubber als afwerking in de zolen en besteedt het merk veel aandacht een het bevorderen van tractie en de natuurlijk looppatronen.

Adidas

Adidas staat voor Boost en andersom. Met behulp van de Boost-technologie weten lopers op de Adidas-schoenen meer uit hun passen te halen. De Boost-loopzool is bijzonder responsief en, samen met de middenzool in de schoenen, behoudt het toch de gewenste elasticiteit. Sommigen noemen het degelijk, anderen juist constant en voldoen aan de verwachtingen: de hardloopschoenen van Adidas hebben kenmerkende rustige ontwerpen met veelal egale kleuren.

Technische details en prestaties staan op de eerste plaats. Het uiterlijk volgt daar kort op. Adidas heeft in de afgelopen jaar flink geïnvesteerd in de Boost-technologie, evenals in het Primeknit bovenwerk voor de modellen. Bijzonder is dat Adidas voor sommige schoenen samenwerkt met bandenfabrikant Continental. De Adidas Ultra Boost hardloopschoen is daar een indrukwekkend bewijs van. Andere hoogwaardige modellen zijn de Alpha Bounce, de Pure Boost en de Solar Boost.  

Brooks

Brooks is een uitgesproken hardloopmerk. Met uitgesproken en onderscheidende hardloopschoenen. Schoenen waarin verschillende technieken samenkomen: het DNA Log schuim in de hiel voor een comfortabele en dynamische pasvorm. BioMoGo in de tussenzool voor het verhogen van het comfort tijdens de loop. De schoenen leveren een vloeiende overgang van landing naar afzet en hebben het vermogen om zich aan te passen aan alle typen voeten.

Verder zijn de pasvorm en het duurzame vermogen van de Brooks-hardloopschoen alom geprezen. Met mesh-materiaal in het bovenwerk zorgt voor ademing en verkoeling en een crashpad in de zool voor een betere landing. Het naadloze karakter van het bovenwerk en de dikkere, dempende zolen maken de schoenen af voor het verbreken van records.