NieuwTrainen

Aan het trainen voor de halve marathon in Haren? Blijf in optimale vorm met deze tips:

Een marathon is de perfecte uitdaging om jezelf en je conditie te testen. Natuurlijk is hier een hoop training voor nodig, een marathon loop je namelijk niet zomaar. De meeste mensen die de marathon helemaal uitlopen, zijn vaak al jaren aan het trainen. Veel mensen lukt het dan ook niet om de volle 42 kilometer te voldoen. In Nederland hebben er meer dan 1,3 miljoen mensen meegedaan aan een marathon en maar iets meer dan 30.000 hebben het gehaald. Omdat het behoorlijk zwaar is, zijn er veel mensen die kiezen voor een halve marathon, bijvoorbeeld die in Haren. Wil je hier ook aan mee doen en heb je tips nodig voor je training? Wij vertellen je wat meer!

Bouw langzaam op

Sommige mensen onderschatten hoe moeilijk het is om de marathon uit te lopen. Zij gaan enthousiast van start en merken al snel dat het toch moeilijker is dan verwacht. Er zijn weinig mensen die zonder training ineens 20, 30 of zelfs 40 kilometer kunnen hardlopen. Dit heeft tijd nodig, dus gun jezelf ook die tijd. Bouw de afstand langzaam op en zorg dat je bijvoorbeeld iedere week de afstand vergroot.

Ga naar de sportschool

Hardlopen is natuurlijk het belangrijkste van je training maar dat is niet het enige wat je kunt doen. In een sportschool Groningen of ergens anders in het land kun je namelijk ook je prestaties verbeteren.
Door krachttraining te doen, zorg je ervoor dat je spieren sterker worden. Hierdoor kunnen je spieren meer verdragen en verklein je de kans op blessures.

Neem genoeg rust

Als je gemotiveerd bent, wil je het liefst zo veel en zo lang mogelijk trainen. Hierbij wordt een heel belangrijk onderdeel vergeten. Rust is namelijk net zo belangrijk als trainen. Je lichaam kan namelijk niet constant doorgaan en heeft tijd nodig om te herstellen. Luister ook goed naar je lichaam, train dus niet door op het moment dat je ergens pijn hebt. Je wilt blessures voorkomen!

Voeding

Ook voeding is erg belangrijk. Iedere topsporter heeft een goed voedingsschema of een duidelijk plan. De juiste voeding zorgt er namelijk voor dat je genoeg energie hebt om te trainen en daarnaast natuurlijk om je spieren te herstellen. Als je hier meer informatie over wilt kun je het beste contact opnemen met een diëtist, hij kan je hier het beste bij helpen.