Gezondheid en Prestatie

De 5 mooiste fietsroutes in Nederland

Hardlopen en wandelen in de natuur is een fijne bezigheid, maar heb je wel eens overwogen een mooi rondje te fietsen? Nederland zit vol met prachtige fietsroutes. In dit artikel hebben wij de mooiste stukjes natuur voor je op een rijtje gezet waar je heerlijk doorheen kan rijden op de fiets. 

Fietstocht Rottemeren

De eerste prachtige fietstocht bevindt zich in Zuid-Holland aan het schitterende Rottemerengebied. De fietstocht van 32 km loopt door het unieke en veelzijdige recreatiegebied. Je fiets langs polders met mooie verzichten en bosgebieden met diverse recreatiemogelijkheden. Daarnaast kom je op verschillende plekken langs de ruggengraat van het gebied: Het riviertje de Rotte. Bij mooi weer valt deze bijzondere route goed in de smaak bij fietsers én wandelaars. 

De route is daarnaast ook geschikt voor rolstoelen en scootmobielen, wanneer er hulp kan worden verschaft door een ander persoon die ondersteunt bij enkele steile bruggen.De verkortingsmogelijkheden voor deze gebruikers zijn aangegeven in het gebied.  

Door Koninklijke Bossen en Heide

Waar je in Rotterdam langs uitgestrekte polder fiets, fiets je bij de koninklijke Bossen en Heide route midden door de beboste veluwe. De route van 36 km brengt je van de koninklijke Houtvesterij Het Loos, langs de kroondomeinen door bosrijke stuwwallandschap. Wanneer je ‘s ochtends met zonsopgang of ‘s avonds rond schemering fietst, heb je een grote kans wild te spotten. 

Is het tijd voor een pauze tijdens de fietstocht? Kasteel Cannenburgh is een perfecte plek om met een heerlijke kop koffie met wat lekkers te nuttigen. 

Tot slot brengt het bos al meer dan 1000 jaar geschiedenis met zich mee, zo ontwaar je je bij het monument voor joodse onderduikers. 

Bekendelleroute

Het coulissenlandschap met zijn uitgestrekte weilanden en bebossing  maakt de Bekendelleroute in de achterhoek een schitterende fietsroute van 33 km. In het compleet beschermde natuurgebied, kom je langs Landgoed ‘t Walfort en bossen zoals het Kloosterbos en het Bekendelle Bos. 

De route bevat goed begaanbare, vrijwel vlakke wegen en paden, waaronder ook zand- en grindpaden. 

Graafschap Horne-route

De 37 km lange Graafschap Horne-route bevindt zich in het gezellige Limburg. De route laat je onder andere kennismaken met het prachtige watersportgebied in Roermond door een oversteek met het veer op de terugweg, een klein deel van Roermond en een aantal andere typisch limburgse dorpjes zoals Horn, Melick en Sint Odiliënberg. De route die van stadjes naar natuur gaat is daardoor zeer geliefd onder liefhebbers van afwisseling. 

Dorpen rond het Deurzerdiep

Het Deurzerdiep is een onderdeel van het prachtige stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Nergens in Nederland is er een beek te vinden als de Drentsche Aa dat zijn weg kronkelt door het landschap. De Afwisselende fietsroute van 39,8 km start vanuit Schoonloo en neem je mee langs de Drentse esdorpen, Grolloo, Ekehaar, Nijlande, Rolde, Balloo en Deurze. 

Fietsen

Vind je een van bovenstaande routes mooi, maar vind je de lengte van de routes te lang. Dan zijn er ook tal aan routes in Nederland die minder kilometers bevatten. Zoals de fietsroute om de Reeuwijkse Plassen van 15,8 km.

Wil je graag wel een van bovenstaande ‘grote’ fietsroutes fietsen, maar heb je niet de energie om dit op een normale fiets te doen? Dan kun je overwegen een elektrische 

fiets aan te schaffen. Bekijk het aanbod op 12gobiking.nl