Hardlopen met Evy

Hardlopen met Evy is inmiddels een begrip in Nederland. De Vlaamse Evy Gruyaert heeft met haar stem vele duizenden hardlo(o)p(st)ers gemotiveerd en begeleid tijdens het hardlopen. Evy motiveert en leert je hardlopen.


Start to run met Evy downloaden

Evy Gruyaert is de stem en het gezicht geworden van het initiatief “Start to Run”. Deze bestaat uit een aantal podcasts bestaande uit muziek en de instructie en aanmoedigingen van Evy. Deze podcast gratis downloaden is nog steeds mogelijk via verschillende websites. Het is onduidelijk of het downloaden van de orginele podcast legaal is. Bij de introductie leek dit wel zo te zijn.5 km hardlopen

De opbouw van het schema van 0 naar 5 km hardlopen is behoorlijk vlot. Dit is natuurlijk fijn omdat je dan snel conditie opbouwt. Het grote nadeel van een te snelle opbouw is het ontstaan van vervelende hardloopblessure’s die het lopen onmogelijk maken.

Hardloopblessure door Evy?

Het is bekend dat 80% van de hardloopblessure’s ontstaan door de aard van de gevolgde trainingen. Deze zijn te intensief en/of te omvangrijk. Verschillende deskundigen raden het volgen van “Evy” dan ook af en adviseren een schema wat minder snel opbouwt, zoals dit trainingsschema gemaakt door fysiotherapeut en specialist op het gebied van hardloopblessure’s Aalbert Mintjes.

Afvallen met hardlopen en Evy

Afvallen met hardlopen is niet zo makkelijk als soms geschreven wordt. In het begin zul je snel afvallen maar daarna stagneert het afvallen. De oorzaak hiervan is dat door een betere conditie er meer spiersuiker (glycogeen) en water in de lever en de spieren worden opgeslagen. Daarnaast kan het bloedvolume toenemen wat zorgt voor een gewichtstoename. Afvallen met hardlopen met Evy is een leuke motiverende manier om vet kwijt te rkaen door middel van hardlopen. Download de lessen als mp3 bestand naar je smartphone en ga hardlopen!